Sådan får du mere kvalitetstid med dit barn

Sådan får du mere kvalitetstid med dit barn

Dette indhold er sponsoreret.

Selvom dit barn er det vigtigste i verden, og du elsker det overalt på jorden, så er et forhold mellem barn og forældre ikke ukompliceret. Derfor opstår der indimellem konflikter og fastlåste mønstre, hvor dig og dit barn ikke kommer overens. Det er helt naturligt. Barnet skal og vil prøve din grænser, og du skal forholde dig til, at dit barn bliver mere og mere selvstændigt. 

Du skal ikke være bange for konflikter, men derfor kan du godt finde måder at navigerer udenom, så du skaber mere kvalitetstid med dit barn. 

Undgå de klassiske konfliktområder

Lektier og lektiehjælp er noget, der kan føre til meget voldsomme konflikter mellem barn og voksen. Barnet er sjældent motiveret af sig selv, og vil udfordre dig, når du forsøger at få dem til at arbejde. Når lektierne skal laves, så er du måske samtidigt energiforladt og uden overskud. Hvis det er tilfældet for dig og dit barn, så er det en virkelig god idé at få  professionel lektiehjælp. Dit barn vil højst sandsynligt fokusere bedre, når de introduceres til stoffet gennem en anden voksen end dig. På den måde holder i hele magtkampen omkring lektierne ude af jeres forhold. Så kan I skabe ro og fordybelse omkring ting, I begge to er passionerede omkring. På den måde vil I få mere kvalitetstid sammen, da konflikterne fra lektierne ofte vil flyde over i andre aspekter af jeres forhold. 

Vær aktive sammen

Det er godt for både dit og dit barns mentale helbred at være aktive. Fysisk aktivitet skal ikke føles som en sur pligt – hverken for dig eller dit barn. Det skal føles som en pause i hverdagen, derfor skal det være sjovt. 

Forsøg at skab rammer, hvor I kan lege og løbe hver dag. I kan lege klassiske børnelege, gå en tur i skoven eller spille fodbold. Det er en dejlig måde at være sammen, når man bare kan være i samværet uden at samtale, og du kan samtidig give en rigtig god vane videre til dit barn.

Sænk forventninger

Den eneste måde man kan blive skuffet på, er ved at have for høje forventninger. Forsøg ikke at forvent meget af dit barn, men giv dem friheden til at vise dig, hvem de er. Børnene kan mærke, hvis du bliver skuffet, og det gør dem kede af det og måske vrede. Husk, at børn er ligesom os, de har også dårlige dage. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*