Viden omkring lektier og lektiehjælp

Viden omkring lektier og lektiehjælp

Annonce

Det er meget diskuteret emne om hvorvidt lektier gavner elevers præsentation i fagene eller ej. Mange skoler giver deres elever lektier for allerede i en ung alder. Dog findes der også lektiefri skoler, hvor lektierne bliver en del af skoletiden som alternativ. Det er vidt forskelligt fra elev til elev, hvad der passer dem i forhold til mængden af lektier, og det er derfor også vigtigt at finde en balance mellem fritid og lektier allerede som barn. 

Lektier i de helt små klasser

Børn begynder ofte at få en lille mængde lektier for i de mindre klasser. Med lektier kommer der en ansvar, som barnet skal tage i forhold til faktisk at få lavet hjemmearbejdet. Det kan for nogle være svært at komme i gang med lektierne, og det er især svært som forældre at få sit barn til gøre noget, som de ikke har lyst til. Det kan være en fordel at tage tid ud af sin hverdag, og sætte sig ned med sit barn og begynde med lektierne. På denne måde kan man prøve at få en hyggelig stund ud af det, og barnet har mulighed for at spørge sin forældre om hjælp, når de har brug for det. 

Hvad gavner lektier?

Når man begynder at give elever lektier for i en relativ ung alder, kan det være med til at skabe gode vaner, når de eventuelt skal ud på andre uddannelser i fremtiden. Når elever begynder at lave lektier af interesse og fordi de føler sig motiverede til det øget præsentationsevnen. Når elever begynder at tage ansvar for og reflektere over deres egen læring lærer de fagene og emnerne hurtigere og kan nemmere huske dem i fremtiden. Det er dog altid vigtigt ikke at give eleverne for mange lektier for, da det kan blive for over anstrengende og demotiverende.  

Privat og online lektiehjælp

Har man som elev svært ved at følge med i forhold til lektierne, er online eller privat lektiehjælp en mulighed. At få lektiehjælp er ganske normalt. De fleste skoler tilbyder gratis lektiehjælp, som ofte bliver kaldt for faglig fordybelse. Har man ikke mulighed for dette kan man vælge at gå på internettet og finde en ud af mange hjemmesider, som tilbyder online lektiehjælp. Efterhånden findes der ikke et fag på et hvilket som helst niveau, som en lektiehjælper ikke kan hjælpe dig med. Endnu en fordel ved online lektiehjælp er, at det foregår lige der, hvor du gerne vil have det. Du kan sidde i sengen, ved skrivebordet eller på skolen. Privat lektiehjælp er også en mulighed. Her er lektiehjælperen ofte universitet eller lærerstuderende og prisen kan varierer lige fra 100 kr i timen til omkring 4-500 kr. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*