Sådan laver du sund og nem kost for hele familien

Sådan laver du sund og nem kost for hele familien

Dette er sponsoreret indhold.

Mange familier med små børn oplever ofte, at dagene hurtigt går derudaf og, at der er ikke altid overskud til at få gjort alt det man gerne vil. Som for eksempel at lave god og sund aftensmad. Men det er enorm vigtigt for dit overskud i hverdagen, og for din egen og din familiens generelle sundhed at spise sundt og varieret. Hvis du er en af mange, der har behov for inspiration til den bedste kost for børn og voksne, kommer her tre gode råd til hvordan du sørger for, at du og dine kære får god mad hver dag.

Måltidskasser

Den nemmeste måde hvorpå du både sparer tid på madlavning og samtidig får sund mad, er ved at bestille måltidskasser, hvor du får tilsendt varer og opskrift. På den måde slipper du både for at planlægge aftensmåltidet, finde opskrifter og handle ind, hvilke kan være en kæmpe lettelse for mange børnefamilier. Der er efterhånden mange forskellige udbydere, men hos for eksempel Hello Fresh kan du vælge mellem flere slags kasser, alt afhængig af om du er på diæt, er vegetar eller bare har en stor familie. 

Fryseretter

En anden måde du kan spare tid i hverdagen, er ved at lave så store portioner, at de kan fryses ned. Det gælder for eksempel gryderetter og supper, som nemt kan tøes op igen og hurtigt serveres for hele familien. Det kan for eksempel være chili con carne, bolognese eller kødsovs. Hvis du eller nogen i din familie er vegetar, kan chili sin carne, kartoffel/porre suppe eller indisk dhal være et godt alternativ. Fryseretter kan desuden laves i god tid i forvejen, så næste gang du har en ledig søndag, kan det være en kæmpe fordel for dig selv at fylde fryseren op. 

Rundtommeren 

På en presset dag er rugbrødsmadderne en god klassiker, der kan være ligeså sund som meget andet. De behøver heller ikke være kedelige, for der er næsten uanede mængder af muligheder for hvad du kan putte på dit smørrebrød. Kun fantasien sætter grænser her. Klassikere som leverpostej og spegepølse er for de fleste et hit, medmindre man selvfølgelig er vegetar, hvor en tomatmad eller avokadomad kan være at foretrække. På en ekstra træt dag, er der selvfølgelig også altid muligheden at bestille færdig mad udefra og få leveret til døren. Der er efterhånden mange sunde alternativer til pizzaen eller burgeren, så det behøver ikke være en dårlig idé at bestille take-away. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*