Er du træt af, at dit barn altid kigger ned i en skærm? Sådan får du dit barn til at lægge tabletten væk.

Er du træt af, at dit barn altid kigger ned i en skærm? Sådan får du dit barn til at lægge tabletten væk.

Dette indhold er sponseret

Alt for mange børn bruger alt for meget tid bag skærmen. De er limet til tablet, telefon og TV, morgen, middag og aften, både når de kommer hjem fra skole, og mens de er i skolen, hvor de også sidder foran en computerskærm og laver skolearbejde. Hvordan kan du beskytte dit barns fantasi og leg?

Legetøj fra film

Hvorfor ikke bruge skærmen til din fordel? Der er masser af børnefilm, der også udbyder fysisk legetøj. Det er en glimrende måde at opfordre dit barn til at udforske sin egen fantasi. Prøv for eksempel legetøj fra den populære børnefilm Paw Patrol. Hvis dit barn har set filmen, kan det være et fint afsæt til leg. Køb dit barns yndlingskarakterer, så dit barn kan skabe sine egne fortællinger med figurerne fra filmen.

Skærmfri weekend

Det kan være rigtig rart både for børn og voksne at have skærmfrie weekender. Stil regler op for, hvornår du og dine børn må sidde bag en skærm – og overhold det. Hvis de voksne bryder reglerne, følger børnene snart efter. Du vil hurtigt opleve, at I får et bedre og tættere familieliv med hinanden, hvis I pakker skærmene væk. Det er sundt både for dig og dit barn at sætte familien i centrum. Gå gerne udenfor og mærk naturen, spil et brætspil eller lav mad sammen. Det er lige meget, hvad I foretager jer, så længe I gør det sammen. Både børn og voksne vil føle sig mere afslappet efter en skærmfri weekend, men hvis ikke I kan klare jer en hel weekend uden skærm, kan I altid vælge at opstille regler for, hvornår skærmene er tilladt igen. I kan for eksempel lave en regel, der hedder, at man gerne må se film efter solen er gået ned eller en anden lignende regel, så længe der er et tidsrum, hvor skærme er strengt forbudt, og hvor I har kvalitetstid med hinanden.

Fritidsaktiviteter

Det er godt for et barn at gå til en fritidsaktivitet. Det er ikke kun de store børn, der kan gå til noget, små børn kan også være med. For de helt små er der babysalmesang og babysvømning, for de lidt større er der musik og sport. Her vil dit barn have mulighed for at lege med andre børn – helt uden skærme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*