Derfor bør man være medlem af en a-kasse

Derfor bør man være medlem af en a-kasse

Dette indhold er sponsoreret

Når man er medlem af en a-kasse, er man dækket ind, hvis man bliver ledig eller skal på barsel. Man har mulighed for at få dagpenge, og derudover får man også rådgivning og vejledning. Der er stor forskel på a-kasser, så det kan være en god idé at undersøge de forskellige muligheder, inden man melder sig ind i en a-kasse. Det kan dog også være en god idé at vælge den a-kasse, som ens arbejdsplads anbefaler. På den måde er man sikret en god dækning, hvis man bliver ledig eller skal på barsel.

Barsel og barselsdagpenge gennem a-kasse

Når man melder sig ind i en akasse, er der flere fordele. En af de store fordele er, at man har mulighed for at få udbetalt barselsdagpenge, hvis man bliver gravid og skal på barsel. For at få udbetalt barselsdagpenge skal man ofte have været medlem af a-kassen i mindst 12 uger. Barselsdagpengene bliver udbetalt fra den dag, man stopper med at arbejde, og det gælder helt op til 14 dage før sin termin.

Dagpenge til dig, der er ledig

Dagpenge er en ydelse, gives til ledige, som er medlem af en a-kasse. Dagpenge udbetales hver måned til den ledige, men man skal sørge for at søge arbejde samtidig. For at få dagpenge skal man være ledig og melde sig ledig hos Jobcenteret. Dagpenge er altså en økonomisk hjælp, der gør det muligt for ledige at have en indkomst, mens man søger arbejde.

Hvad koster det at være medlem af en a-kasse?

A-kasserne har forskellige priser for medlemsskabet, og det afhænger typisk af sin indtægt. De fleste a-kasser vil have en gruppe for lønmodtagere, og en gruppe for fritidslønmodtagere. I den første gruppe er der typisk to niveauer – et højere niveau for lønmodtagere, der tjener over en vis grænse, og et lavere niveau for lønmodtagere, der tjener under denne grænse. For at være medlem af den første gruppe skal man typisk betale mellem 400 kroner og 700 kroner om måneden, alt efter hvilken a-kasse, man melder sig ind i. For at være medlem af den anden gruppe skal man typisk betale mellem 200 kroner og 400 kroner om måneden. For fritidslønmodtagere er det ofte lidt billigere at være medlem af en a-kasse – her skal man typisk betale mellem 100 kroner og 300 kroner om måneden. Mange a-kasser tilbyder desuden enten gratis eller et meget billigt medlemsskab til studerende.

Der er altså mange fordele ved at være medlem af en a-kasse, og det er noget, man kraftigt bør overveje, hvis man endnu ikke er medlem af en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*