Hvornår skal vores børn have en telefon?

Hvornår skal vores børn have en telefon?

Dette indhold er sponsoreret.

Vores børn bliver så hurtigt store. Især når de begynder at efterspørge telefoner eller tablets, fordi andre fra klassen har fået. Dette sætter gang i tanker som i hvilken alder børn er parate til at få en telefon. Og burde man give sit barn en telefon, bare fordi de andre børn har fået en? Der er en masse fordele og ulemper ved at anskaffe sit barn en mobiltelefon. 

Hvor gammel skal et barn være før de kan få en telefon

Det er meget individuelt for hver familie, hvornår børn burde få en telefon. Der er også en masse behov, som spiller en rolle. Først og fremmest er det altid jer som forældre, som skal tage beslutningen, og pres fra andre klassekammerater burde ikke have en indflydelse. Dog kan det være en god beslutningsfaktor, at klassekammeraterne er begyndt at få, da dette kan være en indikation på, at jeres barn er gammel nok. 

Hvis dette ikke er tilfældet, kan man sige, at et barn er gammelt nok til at få en mobiltelefon, når behovet for at være i kontakt med sine forældre opstår. For eksempel hvis jeres barn selv skal begynde at gå til og fra skole. 

Hvilken mobil og hvilket abonnement

Igen selvom der ligger et pres fra andre forældre og klassekammerater, er der ingen grund til at anskaffe sit barn den nyeste iPhone, især hvis man som forældre vurdere, at det er for tidligt og vil undgå at barnet bruger for meget tid foran telefonen, i en tid hvor børn allerede bruger mere tid indenfor på tablets end udenfor. 

I starten har børn netop kun behov for at kunne ringe og skrive sms’er, derfor er en en god gammeldags mobiltelefon mere end rigeligt. 

Hvad angår abonnement, findes der flere abonnementer, som netop er lavet til børn og familier. Et simpelt mobilabonnement består af et par timers tale og data, så dit barn kan ringe og sende sms’er. Til fordel kan man undersøge og sammenligne de forskellige abonnementer, så man kan finde det bedste og billigste. 

Dog er det igen jer som forældre, som bedst kan vurderer hvilket abonnement, der er det bedste og om jeres barn også skal have adgang til internet. 

Mobning og andre bekymringer 

Som forældre har man en masse bekymringer, især når det gælder om mobning og udeholdelse af fællesskabet. Det er altid jer som forældre, som bedst kan vurdere situationen og om jeres barn er ansvarligt nok til at få en telefon. Det skal aldrig komme på tale at anskaffe sit barn en smartphone, bare fordi andre børn fra skolen eller fritidshjem har fået en. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*